Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

GAZZE, 2 OCAK (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler (BM), Gazze nüfusunun yüzde 85'ine tekabül eden 1,9 milyondan fazla insanın ülke içinde yerinden edildiğini tahmin ediyor. Bu kişilerin bir kısmının ise İsrail saldırılarından kaçmak ve güvenli bir sığınak bulmak amacıyla birden fazla kez yer değiştirdiği biliniyor. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu tarafından yapılan basın açıklamasında, "Nüfusun neredeyse yarısı açlık çekiyor ve günlerini hiçbir şey yemeden geçiriyor" ifadesi yer alırken, saldırıların devam etmesi halinde daha fazla insanın açlıktan ölebileceği uyarısında bulunuldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gıda yardımı alabilmek için toplanan insanlar, 31 Aralık 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gıda yardımı alabilmek için bekleyen insanlar, 31 Aralık 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gıda yardımı almaya çalışan çocuklar, 31 Aralık 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gıda yardımı almaya çalışan insanlar, 31 Aralık 2023. (Fotoğraf: Rizek Abdeljawad/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay