YENİ DELHİ, 13 Mayıs (Xinhua) -- Hindistan'ın batısındaki Jaipur kentinde en az dört okula bomba ihbarı yapılması üzerine okul yönetimleri öğrencileri tahliye ederek polis çağırdı. Elektronik posta yoluyla gönderilen ihbar mesajlarında okul yerleşkelerine patlayıcı yerleştirildiği öne sürüldü. Harekete geçen polis arama yapmak üzere okullara bomba imha ekipleri ve arama köpekleri gönderdi. Henüz şüpheli herhangi bir şeye ulaşılmadığını belirten polis ihbarın sahte olabileceğini kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

Jaipur Polis Komiseri Biju George Joseph basına yaptığı açıklamada, "Dört-beş okula bomba ihbarı yapıldı. Polis bu okullara intikal etti" dedi. Son raporlar gelene kadar okullarda aramalar sürdürüldü.
Polis, ihbarı yapan kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştıklarını bildirdi. Pazar günü de Delhi'deki Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'na ve başkentteki çeşitli hastanelere elektronik postayla bomba ihbarı yapılmıştı. Bu ayın başlarında Hindistan'ın başkent bölgesi Delhi'de bulunan 100'den fazla okula gönderilen benzer mesajlar kitlesel korku yaratmıştı. Aralık 2023'te Hindistan'ın güneyindeki Bangalore kentinde onlarca okula gönderilen bomba ihbarının sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay