SAO PAULO, 13 Mayıs (Xinhua) -- Tarihinin en kötü hava koşullarını yaşayan Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde ölü sayısı 143'e yükselirken, 125 kişi kayboldu ve 600.000'den fazla kişi ise tahliye edildi. Brezilya Sivil Savunma Ajansı'nın Pazar günü yaptığı açıklamaya göre eyalet genelinde iki hafta süren rekor yağışlar sel ve çamur akıntılarına yol açtı. 446 kasaba sel sularından kurtulan afetzedelerin iç burkan görüntülerine sahne oldu. Guaiba Nehri'nin taşmasıyla yarısından fazlası sular altında kalan eyalet başkenti Porto Alegre'de de benzer görüntüler yaşandı.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti

29 Nisan'da başlayıp Pazar günü de devam eden sağanak yağışlar sel sularının çekileceğine dair umutları yok etti. Yerinden olan kişi sayısı Cumartesi günü yaklaşık 441.000 iken, Pazar günü 618.550'ye ulaştı. Brezilya Ulusal Meteoroloji Enstitüsü, ülkenin en güneyinde yer alan ve Arjantin ile Uruguay sınırında bulunan eyalette şiddetli yağışların Pazartesi günü de devam edeceği tahmininde bulundu. Vali Eduardo Leite geçen hafta yaptığı açıklamada, sel felaketinin ardından Rio Grande do Sul eyaletinin yeniden inşası için yaklaşık 19 milyar reale (3,7 milyar ABD doları) ihtiyaç duyulacağını söylemişti.

Editör: Şeymanur Erbay