CAKARTA, 13 Mayıs (Xinhua) -- Endonezya'nın doğusundaki Kuzey Maluku eyaletinin Halmahera Adası'nda bulunan Ibu Yanardağı, Pazartesi günü yerel saatle 09.00 sularında yaklaşık beş dakika boyunca patlarken, zirvesinden yaklaşık 5.000 metre yükseğe kül püskürttü. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Afet Müdahale Merkezi raporunda, "Püsküren külün griden siyaha çalan renkte olduğu ve batıya doğru yoğunluğunun arttığı gözlendi. Bu rapor yazılırken patlamalar devam etmekteydi" denildi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

Deniz seviyesinden yaklaşık 1.300 metre yükseklikte yer alan Ibu Yanardağı, üçüncü tehlike seviyesinde sınıflandırılıyor. En yüksek tehlike seviyesi ise dördüncü seviye. Yanardağın bu yılın başından itibaren 80 kereden fazla faaliyete geçtiğini belirten merkez, kraterin 5 kilometre yarıçapında herhangi bir faaliyette bulunmamaları yönünde halka çağrıda bulundu. Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan Endonezya, dünyada en fazla yanardağın bulunduğu ülkelerden biri.

Editör: Şeymanur Erbay