AMMAN, 13 Mayıs (Xinhua) -- Ürdün Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Eager Lion askeri tatbikatı, aralarında ABD ve 10 Arap ülkesinin de bulunduğu 33 ülkeden kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katılımıyla Pazar günü başladı. Ürdün Silahlı Kuvvetleri-Arap Ordusu Askeri Medya Direktörü Mustafa el-Hiyari düzenlediği basın toplantısında 23 Mayıs'a kadar sürecek tatbikata, ortak ülkelerin silahlı kuvvetleri ve güvenlik kurumlarının yanı sıra hükümet ve sivil toplum kuruluşlarından gözlemcilerin de katıldığını söyledi.

El-Hiyari stratejik, operasyonel ve eğitime ilişkin hedefleri bulunan tatbikatın, terör örgütleri ve kitle imha silahlarının yayılması gibi sınırları aşan tehditler konusunda katılımcı ülkeler arasında ortak bir anlayış geliştirmeyi amaçladığını kaydetti. El-Hiyari tatbikatın kara, deniz ve hava muharebe operasyonlarının planlanması, hedeflenmesi ve yönetimi, lojistik destek operasyonları ve doğal afetler ile salgın hastalıklara müdahaleyi içerdiğini de sözlerine ekledi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Paris'te Çin Olimpiyat Takımı'nı ziyaret etti

Askeri yetkili tatbikatın ülke genelinde gerçekleştirileceğini ve bölgedeki herhangi bir gelişmeyle bağlantılı olmadığını vurguladı. ABD Merkez Komutanlığı Tatbikatlar Bölüm Şefi Herbert Lee Breard ise basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu yılki Eager Lion tatbikatının "yeni ve farklı" olduğunu belirterek tatbikatın insanlar, ortaklıklar, inovasyon çerçeveleri ve doğal afetler sonrası insani yardım konularına odaklandığını vurguladı.

Editör: Şeymanur Erbay