Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

KİEV, 13 Mayıs (Xinhua) -- Rusya'nın Cuma günü başlattığı son füze saldırılarından bu yana, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkiv bölgesinde 4.000'i aşkın kişi tahliye edildi. Harkiv Bölge Valisi Oleg Synegubov, Pazar günü sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Harkiv bölgesinden 2.097, Chuguev bölgesinden 1.377, Bogoduhiv bölgesinden 29 ve diğer bölgelerden 570 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Vali, Ukraynalı yetkililerin tahliye edilenlere geçici barınakların yanı sıra insani, tıbbi, psikolojik ve hukuki destek sağladığını belirtti. Vali, Rusya'nın son 24 saat içinde Harkiv bölgesindeki 27 yerleşim yerini top atışı ve havan toplarıyla vurarak 3 kişiyi öldürdüğünü, Ukrayna ordusunun ise 31 saldırıyı püskürttüğünü kaydetti.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın yeni bir saldırı başlatmasının ardından Harkiv bölgesinde çatışmaların sürdüğünü bildirmişti.

Editör: Şeymanur Erbay