Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

VLADİVOSTOK, 2 Nisan (Xinhua) -- Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Amur bölgesinde yer alan Pioneer altın madeninde kurtarma çalışmalarına resmi olarak son verildi. Yerel medyada Pazartesi günü çıkan haberlere göre, yıkıntıda mahsur kalan 13 madenci ölü ilan edildi. 18 Mart günü akşam saatlerinde meydana gelen toprak kaymasında 13 madenci enkaz altında kalmıştı.

Kurtarma çalışmaları çeşitli bölgelerden gelen birlik ve ekipmanlarla aynı gün başlamıştı. Yüksek çökme riski ve kurtarma görevlerinin tehlike altında olması nedeniyle operasyon daha sonra durdurulmuştu. Kurtarma operasyonunun sona ermesiyle madene girişler kısıtlandı. Uzmanlar an itibarıyla bir başka çökme daha yaşanması riskini ortadan kaldırmak için çalışıyor. Pioneer madeni genel müdürü, güvenlik şartlarını ihlal etmek suçlamasıyla 26 Mart'ta kolluk kuvvetleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay