KANBERRA, 2 Nisan (Xinhua) -- Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Gazze'de yardım teslimatı sırasında öldürülen Avustralya vatandaşının ölümünden sorumlu olanların tam olarak cezalandırılmasını istedi.
Albanese, Salı günü yaptığı açıklamada World Central Kitchen (WCK) adlı yardım kuruluşu için çalışan Avustralya vatandaşı Zomi Frankcom'un Pazartesi günü Gazze'ye düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğüne dair haberleri doğruladı.

Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi

Albanese, düzenlediği basın toplantısında Frankcom'un ölümünün kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın hiçbir makul koşulla açıklanamayacak bu olayı İsrail elçisiyle görüşmek üzere bir toplantı talep ettiğini kaydetti. Albanese, "Bu asla kabul edilemez. Avustralya, yardım çalışanlarının öldürülmesiyle bağlantılı sorumluların tam olarak cezalandırılmasını beklemektedir" ifadesini kullandı.
"Bu trajedinin asla yaşanmaması gerekiyordu" diyen Albanese, Salı günü Frankcom'un ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarına içten başsağlığı dileklerini sundu.

Editör: Şeymanur Erbay