2022 Kış Olimpiyatları spor ikonları yayınladı "Küçük Kırmızı Adam" Han Hanedanlığından gelmiş.

Pekin Kış Olimpiyatları Organizasyon Komitesi tarafından yayınlanan Pekin Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları spor simgelerinin toplam 24 spor simgesi vardır ve Kış Paralimpik Oyunlarının her biri bir spor etkinliğini temsil eden toplam 6 spor simgesi vardır. Bu "Küçük Kırmızı Adamlar"ın tasarım ilhamı, Çin kültürünün taşıyıcısı olan Çin karakterlerini, mühür(Çince 印yin) oyma sanatının zirvesi olan "Han Yin" ile mükemmel bir şekilde birleştiren antik Çin mühür oyma sanatından gelmektedir.

yuan man -1

Spor ikonları aynı zamanda kültürel sembollerdir. Pekin Kış Olimpiyatlarının amblemi, Çince "kış" karakterini içerir ve ayrıca Kış Olimpiyatları'nın görüntüsü temel öğesi olarak, bıçağın keskin kaligrafisi ve ince beyazlığı aracılığıyla spor simgeleri de kaligrafiyi ve mühür kesimini birleştirir muhteşem bir kombinasyon.

Qin ve Han Hanedanlıklarının mührü, Çin mühür oyma sanatı tarihinin zirvesidir. Bunlar arasında özellikle Han Hanedanlıklarının mührü, sonraki nesillerin mühür oyma sanatının modeli haline gelmiştir. Önemli sebebi olan, onun savunduğu Konfüçyüsçülüğü bünyesinde barındırmasıdır. vakur, zarif, yumuşak ve sade estetik ideal, bu estetik ideal aynı zamanda iki bin yıldır Çin'de ana akım estetik bilincidir. Han Hanedanlığı'ndaki özel mühür esas olarak beyaz yazıdan*(beyaz yazı Çincesi Baiwen白文) oluşuyordu ve onun temel stili yazıları eşit olarak oymak ve kare boşluğu tam olarak doldurmaktır.

the metropolitan museum of art

https://www.metmuseum.org/art/collection/search/40964

the metropolitan museum of art (1)

Çin mühürlerinin sadece şekli ve düğme stili eşi görülmemiş bir şekilde mükemmel olmakla kalmaz, aynı zamanda kelime işleme ve yazımdaki değişiklikler gibi sanat biçimleri de bir süredir büyük bir manzara haline gelen sonraki nesil mühür oymacıları tarafından model olarak kabul edilir. İçerik açısından, Çin mühürleri esas olarak resmi mühürler ve özel mühürler olarak ikiye ayrılır.

Resmi mühürler temel olarak üç türe ayrılır: imparatorluk mühürleri(Xi), mühürler(Yin) ve resmi mühürler (Zhang). Resmi mührün tarzı dik ve görkemlidir ve yasalar, özellikle Doğu Han Hanedanlığı'nın resmi mührü tarafından temsil edilen Çin mührü paradigmasının olgun döneminde.

Özel mühürler çoğunlukla isim mühürlerini, laqab mühürlerini, cariye mühürlerini, uğurlu dil mühürlerini, Hayvan şekil (Xiaoxing) mühürlerini vb.. Batı Han Hanedanlığı'nda, bunların çoğu bir ila iki santimetre kare veya biraz daha büyük, daha az dikdörtgen yarıya sahip yontulmuş mühürlerdi. Çoğunlukla yazısı arasında sınır çizgisi ile yapıldı, düğme sistemi çoğunlukla burun düğmesi, sunak düğmesi, kaplumbağa düğmesidir. Ara döneme gelindiğinde, giderek daha fazla mühür çeşidi vardı, mühürlerin yüzeyi büyüdü, kenarlar yavaş yavaş kaldırıldı ve daha fazla döküm mühür vardı. dekoratif bir ilgiye sahiptir ve tahmin edilemez ve akıcı bir güzelliğe sahiptir. Doğu Han Hanedanlığı'nda, mühür tipi, mühür formatı, kelime anlamı, baskı dokusu ve mühür oymacılığı açısından tarihin en bol özel baskı oldu. Örneğin, mühür türleri arasında anne ve çocuk takım baskıları, isim desenli mühürler, isim uğurlu dil mühürleri, hayvan şekilli mühürler vb. bulunur; baskı kalitesi dişlere, kehribar, akik vb. ye genişletilir; mühür stilleri burun içerir düğmeler, kiremit düğmeler, köprü düğmeler, sunaklar düğme, kaplan düğme vb.

Özel mühür tarzında bıçak yüzün daha rahat ve huzurlu olması, sakinlik ve düz bir yazım ile kullanılır; mühürleme yöntemi pratik baskılarla dolu olma eğilimindedir, hünerli ve karakter hareketlerle doldurulabilir, beyaz karakterlerle dolu tipik eserlerle sonuçlanır.

the metropolitan museum of art (2)

Han Hanedanlığı'nın resmi mühürleri ve bunların yapımından sorumlu olan boruların tamamı özel kuruluşlar tarafından yapılmıştır. Resmi mühür hükümet tarafından denetlenir ve özel mühür bir atölye tarafından yapılır.

Çin mühür sanatının yönteminin güzellikleri arasında en önemlisi doğanın güzelliğidir. Sadeliğin güzelliği, iddiasız özgüvendir. “Berrak sudan ebegümeci, oymasız doğal güzellik” denen şeyin güzelliğidir. Mühür oyması, değişiklik yapılmadan sağ çerçeveden gelir ve bölümler eşit olarak düzenlenir ve yeniden birleştirilir. Bu, Çin halkının en yaygın kullanılan bileşimidir ve aynı zamanda Çin mührünün en çekici gelişmiş şeklidir.

Kültürün değeri ve estetik yönelim, Çin'in birleşik Konfüçyüsçülüğü ile aynı çizgide olan Çin mühürlerinin estetik eğilimini belirler. Çin mühürlerinin biçimsel bileşiminden, geleneksel Çin felsefesini ve dünya görüşünü bir an için görebiliriz. Örneğin, statik ve dinamik, kare ve yuvarlak, sanal ve gerçek ve yin ve yang'daki karşılık gelen çelişkiler ve değişiklikler, Çin felsefesinin ruhunu yansıtır.