Bu yıl Çin'le Macaristan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü kutlanırken, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping birkaç gün içinde Macaristan'a resmi ziyarette bulunacak.

BUDAPEŞTE, 3 Mayıs (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı ve Macaristan'ın ATV Medya Grubu, haber ve bilgi ürünleri alışverişleri ile personel etkileşimleri de dahil olmak üzere birçok seviye ve alanda işbirliğini güçlendirmek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı. Mutabakat zaptı Perşembe günü Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua ve Macaristan'ın ATV Medya Grubu CEO'su Tamas Kovacs tarafından imzalandı.

Michelin yıldızlı restoranlar Türkiye'de gastronomi turizmini canlandırıyor Michelin yıldızlı restoranlar Türkiye'de gastronomi turizmini canlandırıyor

Fu, içinde bulunduğumuz yılın Çin'le Macaristan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümü olduğunu ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in birkaç gün içinde Macaristan'a resmi ziyarette bulunacağını kaydetti. Fu, liderler diplomasisinin stratejik rehberliğinde, Çin-Macaristan kültürel etkileşimlerinden doğan "dostluk köprüsünü" pekiştirmek, medyada yeni teknolojilerin uygulanmasına yönelik işbirliğini güçlendirmek, ayrıca Çin ile Macaristan arasındaki dostane etkileşim ve işbirliği için elverişli bir kamuoyu ortamı oluşturmak amacıyla ikili ilişkilerin yüksek kaliteli gelişimine ilişkin hikayeleri birlikte güzel bir şekilde anlatmak üzere Xinhua'nın ATV ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu kaydetti.

Kovacs ise mutabakat zaptının imzalanmasını, ATV'nin Xinhua'yla işbirliğini derinleştirmek ve iki ülke hakları arasındaki karşılıklı anlayışı teşvik etmek için bir fırsat olarak değerlendirmeyi umduklarını belirtti. Macaristan'ın ilk özel televizyon kanalı olan ATV, izlenme oranı açısından ülkedeki haber kanalları arasında liderliğini koruyor. Son yıllarda çeviri, yayıncılık ve pazarlama konularında sürekli işbirliği yapan Xinhua ve ATV kayda değer sonuçlar elde etti.

Editör: Şeymanur Erbay