Çinli yazarlar İstanbul'da okuyuculara Çin mitolojisi ve edebiyatını tanıttı Çinli yazarlar İstanbul'da okuyuculara Çin mitolojisi ve edebiyatını tanıttı

BEİJİNG, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, birbirinin ilerlemesine katkıda bulunmak ve ortak refaha ulaşmak üzere Çin'in ABD ile çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Xi, Çarşamba günü ABD-Çin İlişkileri Ulusal Komitesi'nin yıllık gala yemeğine gönderdiği kutlama mesajında, komitenin iki ülke arasında çeşitli alanlardaki etkileşim ve işbirliğine uzun süreli bağlılığını överken, galada ödül alan Dr. Henry Kissinger'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı, dünyanın iki büyük ülkesi olan Çin ve ABD'nin devletlerarası ilişkilerde doğru yolu bulup bulamayacağı meselesinin dünya barışı, kalkınması ve insanlığın geleceği açısından önem taşıdığını vurguladı.
Xi, her iki ülkeye ve tüm dünyaya fayda getirmek amacıyla karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliğinden oluşan üç ilke temelinde karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini ilerletmek, farklılıkları uygun şekilde yönetmek, küresel zorlukların üstesinden gelmek için ortaklaşa çaba sarf etmek, birbirinin ilerlemesine katkıda bulunmak ve ortak refaha ulaşmak için gayret etmek üzere ABD ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını kaydetti.
Xi, komitenin ve toplumun her kesiminden dostların Çin-ABD ilişkileriyle ilgilenip destek vermeye devam edeceğini ve ikili ilişkilerin sağlam ve istikrarlı büyümesini teşvik etmede yapıcı rol oynayacağını umduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden da Çarşamba günü komitenin gala yemeğine bir kutlama mesajı gönderdi.

Editör: Şeymanur Erbay