Endonezya'da longan meyvesi hasadı Endonezya'da longan meyvesi hasadı

JOHANNESBURG, 25 Ekim (Xinhua) -- Güney Afrika'nın Johannesburg kentinin doğusunda bulunan Gold One Madeni'nde çalışan toplam 543 işçi, Pazar gününden bu yana yeraltında rehin tutuluyor. Güney Afrika Ulusal Maden İşçileri Sendikası Geçici Bölge Sekreteri Mlulameli Mweli, Salı günü Xinhua'ya telefonla yaptığı açıklamada, Pazar gecesi altın madenine inen madencilerin dışarı çıkmasının bazı silahlı gruplar tarafından engellendiğini söyledi. Yetkili, "Bazıları şeker hastası, düzenli almaları gereken çeşitli ilaçları var ve Pazar gecesinden bu yana bir şey yemediler" dedi.

Sendika Sözcüsü Livhuwani Mammburu ise, "Şu anda sizinle, madencilerimizin kendi iradeleri dışında tutulduğu Gold One Madeni'nden konuşuyorum. Yer üstüne çıkmalarını engelleyen holiganlar tarafından saldırıya uğrayan dokuz sendika üyesi yaralandı" dedi. Sendikanın ülkedeki kolluk kuvvetlerini olaya müdahale etmeye ve yeraltına inerek silahlı grupları tutuklamaya çağırdığını söyleyen Mammburu, madencilerin maden şirketi tarafından tanınmak isteyen rakip bir sendika olan Maden İşçileri ve İnşaat Sendikası Birliği tarafından rehin tutulduğunu sözlerine ekledi.
Gold One Madeni ise yazılı bir açıklama yaparak, sorunu çözmek için Maden Kaynakları ve Enerji Bakanlığı ve polisle temas halinde olduklarını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay