GAZZE, 7 Haziran (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde temiz su kıtlığı ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kolera salgını uyarısında bulundu. UNRWA Perşembe günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde temiz suya erişimin kısıtlı olması ve hararetli yaz sıcaklarının devam etmesi nedeniyle salgın hastalık ve susuzluk riskinin arttığını belirtti.

Hong Kong ve Peru, serbest ticaret anlaşması müzakerelerini sonuçlandırdı Hong Kong ve Peru, serbest ticaret anlaşması müzakerelerini sonuçlandırdı

Açıklamada, "insanlık dışı yaşam koşullarını daha da kötüleştirebilecek olası bir kolera salgınına dair ciddi endişe duyulduğu" belirtildi. BM ajansı, 2 milyondan fazla insana ev sahipliği yapan kıyı bölgesindeki insanların derhal ateşkese ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Kolera bakterisinin bulaştığı yiyecek veya suların tüketilmesiyle yayılan akut bir bağırsak enfeksiyonu olan kolera, genellikle atık maddelerin yanlış şekilde bertaraf edilmesinden kaynaklanıyor. Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları 36.000'den fazla insanın ölmesine, ayrıca evlerin ve altyapının büyük oranda tahrip edilmesine yol açtı.

Editör: Şeymanur Erbay