Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

MOSKOVA, 7 Haziran (Xinhua) -- Rusya Soruşturma Komitesi, Rusya'nın askeri faaliyetleri hakkında bilgi topladığından şüphelenilen bir Fransız vatandaşının Moskova'da gözaltına alındığını duyurdu.
Komite, Perşembe günü yaptığı açıklamada Fransız vatandaşı hakkında Rusya'nın ceza kanununu kapsamında yabancı ajan olarak kayıt yaptırma yükümlülüğünden kötü niyetle kaçma suçlamasıyla ceza davası açıldığını bildirdi. Açıklamada, şüphelinin birkaç yıldır "Rusya Federasyonu'nun askeri ve askeri-teknik faaliyetleri hakkında" Rusya'nın güvenliğine karşı kullanılabilecek "bilgileri kasıtlı olarak topladığı" belirtildi.
Açıklamada Fransız vatandaşının, Moskova dahil olmak üzere Rusya'yı defalarca ziyaret ettiği ve Rus vatandaşlarıyla toplantılar yaptığı ifade edildi. TASS Haber Ajansı'nın haberine göre gözaltına alınan Laurent Vinatier adlı şahıs, İsviçre İnsani Diyalog Merkezi'nde danışmanlık yapıyor.

Editör: Şeymanur Erbay