Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

RİYAD, 7 Haziran (Xinhua) -- Suudi Arabistan'ın ulusal havayolu şirketi Riyadh Air, kod paylaşma programı ve havacılıkta bağlanabilirlikle ilgili diğer alanlarda işbirliğini geliştirmek üzere Air China ve China Eastern Havayolları ile anlaşmalar imzaladığını Çarşamba günü duyurdu. Mutabakat zaptları, 2-4 Haziran tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yıllık Genel Kurul Toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi sırasında imzalandı.

Air China ile yapılan anlaşma; hava trafiği, kod paylaşımı ve şirketlerin üs havalimanları olan Beijing Başkent Uluslararası Havalimanı ile Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı arasındaki bağlanabilirliğin geliştirilmesini amaçlıyor. China Eastern Havayolları ile imzalanan anlaşma kapsamında ise iki havayolu şirketi, yolcu konforu, ağ genişletme ve dijital inovasyon gibi alanlarda işbirliği fırsatlarını araştıracak.
Riyadh Air CEO'su Tony Douglas, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Çin gelecekteki ağ stratejimizde çok önemli bir pazar" diyerek, mutabakat zaptlarının imzalanmasının, Suudi havayolu şirketinin Çin pazarına olan bağlılığını bir kez daha teyit ettiğini belirtti.

China Eastern Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Wang Zhiqing ise söz konusu işbirliğinin, China Eastern Havayolları'nın Shanghai'daki merkezinin Riyadh Air ağıyla sorunsuz entegrasyonunu artıracağını, Çin ile Ortadoğu, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika gibi bölgeler arasındaki yolcu transferlerini kolaylaştıracağını, ayrıca daha fazla gelişme ve büyümeyi teşvik edeceğini söyledi. Mart 2023'te kurulan Riyadh Air, Suudi Arabistan'ın ikinci ulusal havayolu şirketi olup, 2030 yılına kadar 100'den fazla noktaya seferler düzenlemeyi planlıyor.

Editör: Şeymanur Erbay