HUALİEN, 4 Nisan (Xinhua) -- Çin'in güneydoğusundaki Taiwan'da Çarşamba sabahı meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde saat 22.00 itibarıyla 9 kişi hayatını kaybederken, 1.011 kişi de yaralandı. Yerel acil durum operasyon merkezinin verilerine göre Taiwan'ın Hualien ilçesi yakınlarındaki deniz bölgesini vuran depremin ardından 100'ün üzerine kişi mahsur kaldı. Taiwan'ın meteoroloji kurumu depremin, 21 Eylül 1999'da meydana gelen ve çok sayıda can kaybına neden olan depremden bu yana 25 yıl içinde adayı vuran en şiddetli sarsıntı olduğunu bildirdi.

Çin Seddi'nin tabloları aratmayan etkileyici manzarası Çin Seddi'nin tabloları aratmayan etkileyici manzarası

Çin'in güneydoğusundaki Taiwan'da meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde Hualien'de yan yatmış bir bina, 4 Nisan 2024. (Fotoğraf: Zhao Bo/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Taiwan'da meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından Hualien'deki bir sokak, 4 Nisan 2024. (Fotoğraf: Zhao Bo/Xinhua)

Çin'in güneydoğusundaki Taiwan'da meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde Hualien'de hasar görmüş bir bina, 4 Nisan 2024. (Fotoğraf: Zhao Bo/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay