HARTUM, 7 Haziran (Xinhua) -- Sudan'ın başkenti Hartum'un kuzeyindeki Omdurman kentinde paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) tarafından bazı yerleşim bölgelerine düzenlenen topçu ateşinde hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi. Sivil bir halk örgütü olan Karari Direniş Komitesi'nin koordinasyon organı tarafından Cuma günü yapılan yazılı açıklamada, "Ölü sayısının 40 olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca durumları hafiften ağıra kadar değişen 50'yi aşkın yaralı var" ifadesi yer aldı.

RSF, Perşembe günü Omdurman kentinin kuzeyindeki Karari bölgesinde bir dizi yerleşim yerine topçu saldırıları düzenledi. Kuzey Darfur Eyaleti Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü İbrahim Abdullah Khatir, Cuma günü yaptığı açıklamada, Sudan'ın batısındaki El Faşir kentinde çatışmaların yoğunlaştığı 10 Mayıs tarihinden bu yana toplam 288 sivilin öldürüldüğünü söyledi. Khatir, söz konusu dönemde yaralı sayısının 1.300'e ulaştığını ve bunların çoğunun kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Çin ve Güney Kore dışişleri bakanları Viyentiyan'da görüştü Çin ve Güney Kore dışişleri bakanları Viyentiyan'da görüştü

Sudan, 15 Nisan 2023 tarihinden bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ile RSF arasında kanlı çatışmalara sahne oluyor. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin tahminlerine göre, çatışmalarda şimdiye kadar 15.550 kişi hayatını kaybederken, ülke genelinde 8,8 milyonu aşkın kişi yerinden oldu.

Editör: Şeymanur Erbay