MEKSİKO, 7 Haziran (Xinhua) -- Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD'nin kayıtdışı göçmenlerin sınır dışı edilmeleri konusunda Küba ve Venezuela da dahil olmak üzere geldikleri üçüncü ülkelerle doğrudan müzakere yapması gerektiğini belirtti. Obrador, Perşembe günü Meksiko'daki Ulusal Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında, Washington'un söz konusu ülkelerle ilişkileri zayıf olsa da göçmenlik konusunda yapılacak görüşmelerin ilişkilerin düzelmesine yardımcı olabileceğini söyledi.
Devlet Başkanı, "Herkesle çok iyi ilişkilerimiz olduğundan anlaşmalarımız var ve göçmenleri Meksika'dan herhangi bir ülkeye gönderebiliriz" dedi.

Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi

Obrador, ABD'nin hem Küba hem de Venezuela ile anlaşmaya varıp ikili diyalog başlatması temennisinde bulundu. Obrador, göç konusunu, ABD Başkanı Joe Biden'ın hafta başında ABD-Meksika sınırını geçerek ABD'ye sığınma başvurusunda bulunabilecek kişilerin sayısını ciddi biçimde sınırlayan bir kararname imzalamasının ardından ikinci kez gündeme taşıdı. ABD'ye girmeye çalışan farklı milletlerden göçmenler için bir geçiş güzergahı olan Meksika, özellikle kuzey sınırı boyunca ABD'nin göç politikasındaki her türlü değişiklikten derinden etkileniyor.

Editör: Şeymanur Erbay