GAZZE/KUDÜS, 7 Haziran (Xinhua) -- Gazze Şeridi'nde bulunan bir evi ve bir araya toplanan gençleri hedef alan İsrail saldırılarında en az 13 Filistinli öldürüldü. Filistinli güvenlik kaynakları Perşembe günü Xinhua'ya yaptıkları açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda bulunan bir evi en az bir füze atarak bombaladığını belirtti. Tıbbi kaynaklar, hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 8 kişinin öldürüldüğünü ve çok sayıdaki yaralıların hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

Yerel kaynaklara ve görgü tanıklarına göre, İsrail'e ait bir insansız hava aracı aynı gün Gazze'nin kuzeyindeki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir araya gelen gençleri hedef aldı. Tıbbi kaynaklar, saldırıda 5 kişinin öldürüldüğünü kaydetti. Öte yandan İsrail ordusu, askerlerinin Gazze'nin güneyinde İsrail sınırına yaklaşık 200 metre mesafede bulunan bir tünelden çıkan Filistinli militanlarla çatıştığını iddia etti. Ordu, bir İsrail askerinin öldüğünü teyit etti. Hamas'ın silahlı kanadı olan El Kassam Tugayları ise günün erken saatlerinde, İsrail kuvvetlerinin Refah kenti yakınlarında tuzak olarak kurduğu bir tünel girişini havaya uçurduklarını ve içerideki 5 İsrail askerinin öldüğünü belirtti. Gazze'deki sağlık yetkililerinin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 36.654'e, yaralı sayısı ise 83.309'a ulaştı.

Editör: Şeymanur Erbay