GAZZE, 7 Haziran (Xinhua) -- Gazze'nin orta kesiminde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı'nın Filistinli belediye başkanı Iyad al-Mughari, Perşembe günü İsrail hava saldırısında öldürüldü. Xinhua'ya konuşan Filistinli güvenlik kaynakları, kamptaki bir binayı hedef alan İsrail saldırısında belediye başkanının ve ailesinden birkaç kişinin öldürüldüğünü belirtti. Sağlık kaynakları, al-Mughari'nin cansız bedeninin Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan El Aksa Hastanesi'ne nakledildiğini kaydetti.
Kaynaklar, Hamas hareketinin kurmaylarından biri olan al-Mughari'nin büyük çoğunluk tarafından kabul görerek belediye başkanı olarak atandığını belirtti.

Çin ve Güney Kore dışişleri bakanları Viyentiyan'da görüştü Çin ve Güney Kore dışişleri bakanları Viyentiyan'da görüştü

Al-Mughari'nin öldürülmesi, Nuseyrat kampında yerinden edilmiş insanların sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okula İsrail tarafından düzenlenen ve yaklaşık 35 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıdan saatler sonra gerçekleşti. İsrail tarafından yapılan açıklamada, Hamas ve İslami Cihad'a mensup "teröristlerin" okulun içine yerleştikleri ve bunlarla bağlantısı olmayan sivillere zarar verme riskini azaltmak için birtakım önlemler alındığı öne sürüldü.
Gazze'deki sağlık yetkililerinin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 36.654'e, yaralı sayısı ise 83.309'a ulaştı.

Editör: Şeymanur Erbay