Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

YENİ DELHİ, 5 Nisan (Xinhua) -- Hindistan Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu, Perşembe günü ülkenin finans başkenti Mumbai'de bulunan Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay'da, kansere karşı yerli olarak geliştirilen ilk gen tedavisini resmi olarak başlattı. "NexCAR19" adı verilen yeni kanser tedavisi, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hindistan'daki Merkezi İlaç Standart Kontrol Kuruluşu tarafından onaylanmıştı.

Kuruluş, Hindistan'da ileri seviye lenfoma ya da lösemi hastası 64 kişiyle yürütülen küçük çaplı iki klinik deneyin sonuçlarına dayanarak tedaviye onay vermişti. Aralık 2023'te Amerikan Hematoloji Derneği toplantısında sunulan deney sonuçlarına göre, iki deneydeki hastaların yüzde 67'sinde kanserin boyutunda "kayda değer azalma" görüldü. NexCAR19'dan övgüyle bahseden Murmu, ABD gibi gelişmiş ülkelerdeki fiyatın onda birine mal edilen gen tedavisinin, "ülkenin kansere karşı mücadelesinde büyük bir atılım" olduğunu söyledi. Tedavi, sektör ortağı ImmunoACT ile işbirliği içinde Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay ve Tata Memorial Hastanesi tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Editör: Şeymanur Erbay