GARZE, 28 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde yer alan Garze Tibet Özerk İli'nde her yıl Mayıs başından Haziran sonuna kadar tırtıl mantarı hasat mevsimine giriliyor. Sadece yüksek rakımlarda bulunan ve Çin'de "kış solucanı yaz otu" olarak bilinen tırtıl mantarının bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğu söyleniyor.

Hasat mevsimi boyunca yerel halk, mantarı toplamak için deniz seviyesinden 4.000 metre yükseklikteki dağlık alanlara gitmeye başlıyor. Tırtıl mantarının hasat süresi 40 günden fazla sürebiliyor. Yerel halk için bu değerli mantarı toplamak onlara mevsimlik iş imkanı sunuyor ve gelirlerini artırmaya yardımcı oluyor. Son yıllarda tırtıl mantarının ana üretim alanlarından biri olan Kangding şehrinin Shade kasabasında tırtıl mantarı satışıyla ortalama hane geliri yılda 20.000 ila 60.000 yuan (yaklaşık 2.760 ila 8.282 ABD doları) artırılabildi.

Havadan çekilen drone fotoğrafında Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarı arayan yerel halk tarafından inşa edilen geçici bir barınma alanı görülüyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarı arayan bir kişi, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarını kazıp çıkaran bir kişi, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarını kazıp çıkaran insanlar, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarı arayan bir kişi, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında tırtıl mantarı arayan insanlar, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında bölge sakinlerinden biri tırtıl mantarını bir kutunun içinde saklıyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında bir bölge sakini tırtıl mantarını kazıp çıkarıyor, 23 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında bir satıcı (solda) ve bir yerel sakin, taze tırtıl mantarı için pazarlık yapıyor, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında bir satıcı taze tırtıl mantarını nemlendirmek için su püskürtüyor, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk ilinde yer alan Kangding şehrine bağlı Shade kasabasında bir satıcı taze tırtıl mantarını düzenliyor, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Shen Bohan/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay