İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi İsrailliler Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması protesto düzenledi

HARBİN, 11 Ocak (Xinhua) -- 70 yılı aşkın bir geçmişe sahip Qiqihar Heilong Uluslararası Buz ve Kar Ekipmanları şirketi, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve kış turizmi açısından popüler bir destinasyon olarak öne çıkan Heilongjiang eyaletinin en tanınmış kış sporları markalarından biri.

Buz pateni, kayak ve yardımcı ekipmanlar üreten şirket bu yoğun sezonda hummalı bir çalışma yürütüyor.
 

Şirketin Teknik Kalite Departmanı Müdürü Li Mingyang, buz ve kar endüstrisinde kapsamlı hizmetler sunan şirketin spor ekipmanı imalatı yaptığını, spor etkinlikleri düzenlediğini ve spor projeleri hazırladığını belirtti.

Şirket, 1951 yılında kurulan, 1954 yılında resmi olarak buz pateni üretmeye başlayan ve döneminin en büyük paten üreticisi olan Qiqihar Buz Pateni Fabrikası'nın devamı niteliğinde.


Çin'de popüler hale gelen kış sporları2
Qiqihar Heilong Uluslararası Buz ve Kar Ekipmanları şirketinin ürünleri. (Fotoğraf: Xinhua)

Son yıllarda buz ve kar sporları ile buz ve kar turizmine ilgi yoğun şekilde artarken, şirketin Ar-Ge kabiliyeti ve satışları da istikrarlı büyüme kaydetti.

Şirket an itibarıyla yılda 3 milyon montaj yapan akıllı robot teknolojisine sahip buz pateni üretim hattı ve yıllık 200.000 montaj yapan kayak üretim hattı ile 8 adet buz ve kar sporu ürünleri patent teknolojisine sahip.

Ürünler Kuzey Kore, Ukrayna ve diğer ülkelere ihraç ediliyor.



Çin'de popüler hale gelen kış sporları3

Qiqihar Heilong Uluslararası Buz ve Kar Ekipmanları şirketinin ürünleri. (Fotoğraf: Xinhua)


Üretimleriyle ilgili Xinhua'ya açıklamalarda bulunan Li, "Fabrikamız gelişen buz ve kar ekonomisinden faydalandı. Satışlarımız oldukça iyi büyüme kaydetti.

Harbin kentinin Asya Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olması, kar ve buz ekonomimiz için yeni bir başlangıç noktası oluşturdu. Harbin Buz ve Kar Dünyası'nın son dönemdeki popülerliği kuzeydoğu bölgesinin bu alandaki avantajını ortaya koyarken, şirketin Ar-Ge çalışmaları ve satışlarının da artmasını sağlıyor. Şirketimiz ise bu fırsatı Ar-Ge yeteneklerini güçlü şekilde geliştirmek, ekipmanları yaygınlaştırmak ve kitle sporlarına katkı sağlamak için kullanıyor" dedi.

Çin'de popüler hale gelen kış sporları4

Akıllı robot teknolojisine sahip buz pateni üretim hattı. (Fotoğraf: Xinhua)

Çin'de popüler hale gelen kış sporları5

Qiqihar Heilong Uluslararası Buz ve Kar Ekipmanları şirketinin ürettiği buz pateni bıçağı. (Fotoğraf: Xinhua)
Çin'de popüler hale gelen kış sporları6
Qiqihar Heilong Uluslararası Buz ve Kar Ekipmanları şirketinin ürettiği buz pateni. (Fotoğraf: Xinhua)

Editör: Seyran Bayır