Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

Çin Başbakanı Li Qiang, daha fazla sayıda yabancı sermayeli şirketin Çin'deki yatırım ve gelişimleri konusunda müsterih olmasını sağlamak amacıyla Çin tarafının kurumsal dışa açılımı sürekli teşvik edeceğini, pazar erişimini daha da genişleteceğini, yabancı sermayeli işletmelere ulusal işletmelerle aynı muameleleri uygulayacağını, işletmelerin endişe ve taleplerine aktif şekilde yanıt vereceğini ve daha iyi bir iş ortamı sağlayacağını söyledi.

SEUL, 27 Mayıs (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, yabancı sermayeli işletmelerin Çin'in kalkınması açısından vazgeçilmez bir güç olduğunu ve Çin'in mega pazarının yabancı sermayeli şirketlere her zaman açık olduğunu ifade etti. Li, Pazar günü 9. Çin-Japonya-Güney Kore Üçlü Zirvesi esnasında Samsung Electronics Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong ile gerçekleştirdiği görüşmede, Çin-Güney Kore ilişkilerinde ekonomik ve ticari işbirliğinin bir denge unsuru olduğu belirtti.

Li, Çin ve Güney Kore'nin sanayi ve tedarik zincirlerinin derin biçimde iç içe geçtiğini ve herkesin çıkarının yakın şekilde birbiriyle bağlantılı olduğu bir müşterek çıkarlar topluluğu teşkil ettiğini vurguladı. Samsung'un Çin'le olan işbirliğinin karşılıklı fayda ve kazan-kazan işbirliğinin canlı bir örneği olduğu kaydeden Li, iki ülkenin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve yükselen sektörlerin sürekli güçlenmesiyle birlikte işbirliği olasılıklarının genişleyeceğini sözlerine ekledi.

Başbakan, Çin ve Güney Kore'nin işletmelerini üst düzey imalat, dijital ekonomi, yapay zeka, yeşil kalkınma ve biyomedikal gibi yeni alanlardaki işbirliği potansiyelinden daha fazla yararlanmak suretiyle ikili ekonomik ve ticari işbirliğini sürekli güncellemeye ve daha fazla kazan-kazan sonucu elde etmeye çağırdı. Li, daha fazla sayıda yabancı sermayeli şirketin Çin'deki yatırım ve gelişimleri konusunda müsterih olmasını sağlamak amacıyla Çin tarafının kurumsal dışa açılımı sürekli teşvik edeceğini, pazar erişimini daha da genişleteceğini, yabancı sermayeli işletmelere ulusal işletmelerle aynı muameleleri uygulayacağını, işletmelerin endişe ve taleplerine aktif şekilde yanıt vereceğini ve daha iyi bir iş ortamı sağlayacağını söyledi.

Li, Samsung gibi Güney Koreli şirketlerin Çin'de yatırım ve işbirliğini genişletmeye devam etmesinden ve Çin'in yeni kalkınmasındaki yeni fırsatları paylaşmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Samsung'un Çin'deki yatırım ve işbirlikleri hakkında Li'ye bilgi veren Lee ise Çin hükümetinin Samsung'un üretim ve operasyonlarına verdiği büyük destekten ötürü minnettarlığını ifade ederek, Samsung'un Çin'deki işlerini genişleteceğini, Çin halkı arasında sevilen bir şirket olmaya odaklanacağını ve Çin ile Güney Kore arasındaki karşılıklı işbirliğine daha fazla katkıda bulunacağını söyledi. 

Editör: Şeymanur Erbay