Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

DUBLİN, 17 Ocak (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Qiang, Çin ve İrlanda arasındaki ilişki ve işbirliğinin geniş imkanlara ve büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti. Salı günü Dublin Havalimanı'na gelişinde söz konusu açıklamayı yapan Li, İrlanda Çevre, İklim ve İletişim Bakanı ve Ulaştırma Bakanı Eamon Ryan ile Çin'in İrlanda Büyükelçisi He Xiangdong tarafından karşılandı. Bu yılın Çin ve İrlanda arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 45. yıldönümü olduğunu hatırlatan Li, Çin ve İrlanda'nın son 45 yılda karşılıklı saygı ilkesine bağlı kalarak birbirlerine eşit muamele ettiklerini ve farklı tarih, kültür ve siyasi sistemlere sahip ülkeler arasında dostça bir arada yaşama ve kazan-kazan işbirliğine iyi bir örnek teşkil ettiklerini vurguladı.

Li, iki ülke liderinin stratejik rehberliği ve ortak teşvikiyle Çin-İrlanda ilişkilerinin özellikle son yıllarda sağlam ve istikrarlı gelişme kaydettiğini ve çeşitli alanlardaki işbirliğinin verimli sonuçlar doğurduğunu belirtti. Çin ve İrlanda'nın benzer kalkınma süreçleri ile yakın çıkarları paylaştığına işaret eden Li, iki ülke ve halklarına fayda sağlayacak yeni sonuçlar elde etmek amacıyla, iki ülke lideri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmek ve karşılıklı fayda sağlayan işbirliği için Çin-İrlanda stratejik ortaklığını ilerletmek üzere İrlanda ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti. Li, İrlanda ziyaretinden önce İsviçre'de Dünya Ekonomik Forumu 2024 Yıllık Toplantısı'na katılarak resmi temaslarda bulundu. 

Editör: Şeymanur Erbay