Apple'ın Finans Direktörü Luca Maestri, "Apple'ın geleceğine ve hisselerimizin değerine olan inancımızın gereği olarak Yönetim Kurulumuz, hisse geri alımları için 110 milyar dolar daha yetkilendirme yaptı. Üst üste 12 yıldır çeyrek dönem temettüsü toparlamayı başardık" dedi.

SAN FRANCİSCO, 3 Mayıs (Xinhua) -- Apple, 30 Mart'ta sona eren 2024 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Şirketten Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, şirketin ikinci çeyrek gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 düşerek 90,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşti.

Şirket, söz konusu çeyrekte bir önceki yıla göre 1 sent artışla seyreltilmiş hisse başına 1,53 dolar kazanç bildirdi. Şirketin söz konusu çeyrekteki net karı, 23,64 milyar dolara gerilerken, bu rakam bir yıl önce 24,16 milyar dolar idi. Şirketin hizmet satışları, geçen yılın aynı dönemindeki 20,91 milyar dolardan 23,87 milyar dolara yükseldi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

iPhone satışları, bir yıl önce 51,33 milyar dolarken söz konusu çeyrekte 45,96 milyar dolara düştü. Giyilebilir cihaz, ev ve aksesuar ürünlerinin satışlarıysa hafif bir düşüşle 7,91 milyar dolar oldu; bu rakam bir yıl önce 8,76 milyar dolar idi. Apple'ın mali bilançosuna göre şirketin Büyük Çin bölgesindeki net satışları, bir yıl önce 17,81 milyar dolar olarak ölçülmüşken söz konusu çeyrekte 16,37 milyar dolara düştü. Apple'ın CEO'su Tim Cook, "Bugün Apple, hizmetler alanında tüm zamanların rekorunu bildirdi. Söz konusu çeyrekte Apple Vision Pro'nun lansmanını gerçekleştirerek tüm dünyada mekansal bilişim potansiyelinin ne olduğunu göstermekten heyecan duyduk. Önümüzdeki hafta heyecan verici bir ürünün duyurusunu yapmayı ve önümüzdeki ay inanılmaz bir Dünya Geliştiriciler Konferansı düzenlemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Apple'ın Finans Direktörü Luca Maestri, "Apple'ın geleceğine ve hisselerimizin değerine olan inancımızın gereği olarak Yönetim Kurulumuz, hisse geri alımları için 110 milyar dolar daha yetkilendirme yaptı. Üst üste 12 yıldır çeyrek dönem temettü payımızı da artırmayı başardık" dedi. Apple Yönetim Kurulu, yüzde 4 artışla şirketin adi hissesi başına 0,25 dolar tutarında bir nakdi temettü ilan etti. Temettü, 13 Mayıs 2024 iş günü kapanışı itibariyle tescil olmuş hissedarlara 16 Mayıs 2024 tarihine kadar ödenecek.

Editör: Şeymanur Erbay