Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı, Laos'ta Norveçli mevkidaşı ile bir araya geldi

RAMALLAH, 5 Şubat (Xinhua) -- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e İsrail'in Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarını durdurmak için uluslararası çabaları artırma çağrısı yaptı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre Abbas, Pazar günü Ramallah'taki başkanlık merkezinde BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile gerçekleştirdiği toplantıda söz konusu açıklamayı yaptı.

WAFA'ya göre Abbas, Guterres'ten "İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmesini sağlamak ve Gazze topraklarının bir karışına bile el koymasına izin vermemek" üzere kişisel çabalarını sürdürmesini ve uluslararası çalışmaları yoğunlaştırmasını istedi. Abbas, Filistinlilere yönelik insani yardımlar, yardım malzemeleri ve barınma merkezlerinin artırılması ihtiyacını vurguladı. Abbas, Filistinlilerin yerinden edilmesinin önlenmesi ve "işgal güçleri ile yerleşimcilerin" tüm saldırılarının durdurulması, ayrıca Filistin'e yönelik fonların serbest bırakılması gereğini de hatırlattı. Abbas, İsraillilerin Filistin'den çekilmesini güvence altına almak için BM Güvenlik Konseyi kararıyla Filistin Devleti'nin BM'ye tam üye olmasının ve uluslararası düzeyde bir barış konferansı düzenlenmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay