Hindistan'da sıcak çarpması nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti Hindistan'da sıcak çarpması nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti

BEİJİNG, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Namibya'nın yeni göreve başlayan Cumhurbaşkanı Nangolo Mbumba'ya, eski Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un ölümü dolayısıyla Pazartesi günü bir taziye mesajı gönderdi. Xi mesajında, Çin hükümeti ile halkı ve kendi adına Namibya hükümeti ve halkının yanı sıra Geingob'un ailesine başsağlığı diledi. Xi, Namibya'nın seçkin lideri Geingob'un yaşamı boyunca Çin-Namibya kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığının gelişimine destek verdiğini ve Çin ile Namibya ve Afrika dostluğunun artırılmasına da önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. Geingob'un ölümünün Namibya halkı için büyük bir kayıp olduğunu belirten Xi, Çin halkının da iyi bir dostunu kaybettiğini ifade etti.
Xi, Çin ve Namibya arasındaki kadim dostluğa değer verdiklerini ve iki ülkenin kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığının sürekli gelişimini ilerletmek için Namibya tarafı ile çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay