Seyahat planınızı Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelere göre planlarsanız vize evrakları ile uğraşmadan, vize prosedürlerine takılmadan, stressiz ve keyifli bir tatil planlayabilirsiniz.

Sizler için, 2022 yılında sadece pasaport veya kimlik belgeniz ile gezebileceğiniz vizesiz ülkelerin bilgilerini bu haberimizde derledik.

Maldivler

maldivler (2)

Doğal güzellikleri ile büyüleyici olan Maldivler genellikle balayı çiftlerinin romantik tatili için doğru adres olmaya devam ediyor.

maldivler (1)

Türkiye Cumhuriyeti Pasaport sahipleri Maldivler'e seyahatte vizeden muaftır.

Phuket

phuket (1)

Egzotik kültür ve tropik bir bitki örtüsüne sahip, masmavi denizi, yemyeşil doğası bembeyaz plajları ile Phuket, Güneydoğu Asya’nın rüya şehirlerinden biri.

phuket (2)

Tayland, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Phuket seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs

kıbrıs

Muhteşem plajları, cezbedici iklimi ve hareketli gece hayatıyla ülkemizin yanı başında olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hem kısa süreli hafta sonu kaçamakları hem de uzun yaz tatilleri için ideal bir destinasyondur.

kıbrıs (1)

Kuzey Kıbrıs'a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabilir.

Bosna-Hersek

saray bosna (1)

Bosna-Hersek, yemyeşil doğasının yanı sıra dört bir yanında barındırdığı kültürel tarihi zenginlikleriyle de unutulmaz bir tatil için en ideal rotalardan biri.

saray bosna

ASKA Lara Resort misafirlerine karikatür eğitimi verdiler ASKA Lara Resort misafirlerine karikatür eğitimi verdiler

Türk vatandaşları umuma mahsus pasaportları ve kimlikleri ile Bosna Hersek'e giriş yapabilmektedir. 6 aylık geçerli olan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile Bosna Hersek'te 90 gün kalabilmek mümkündür.

Belgrad

Belgrad (2)

Kuzey-Doğu Avrupa ‘nın en büyük üçüncü şehri Belgrad, zengin gece hayatı, güçlü mimari yapıları ile Balkanların en güzel şehirlerinden biri.

Belgrad (1)

Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Pasaport sahipleri T.C kimlik kartlarını yanlarında bulundurarak ülkeye vizesiz seyahat edebilir.

Seyşeller

Seyşeller (2)

El değmemiş doğası ile Seyşeller, Hint Okyanusu’nda Doğu Afrika kıyılarına doğru yayılan 115 adadan oluşuyor.

Seyşeller (1)

Seyşeller'e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti Pasaport sahipleri iş ve turizm amaçlı seyahatlerde 90 güne kadar vizeden muaf.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh (1)

Sharm El Sheikh Mısır’ın Kızıl Deniz kıyısındaki en güzel tatil bölgelerinden biri.

Sharm El Sheikh (2)

1 Nisan 2022 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Pasaport sahiplerine Şarm El Şeyh'te kapı vizesi (vize ücreti olmadan) 15 günlük giriş hakkı verildi.

Bakü

Bakü (1)

Azerbaycan’ın başkenti “Kafkaslar’ın Paris’i” olarak adlandırılan Bakü kentinin görülmeye değer tarihi ve modern yapıların yanı sıra gece hayatı ile de öne çıkıyor.

Bakü (2)

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca kimlik kartı ibraz ederek Bakü'ye seyahat edebilirler.

Editör: Seyran Bayır