Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi

KOLOMBO, 3 Haziran (Xinhua) -- Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi, Pazar günü ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle başkent Kolombo'nun dış mahallelerinde ve adanın birçok diğer bölgesinde büyük bir sel alarmı yayımladı. Sulama Departmanı, Pazar günü erken saatlerden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Kolombo'nun eteklerinde yer alan Kelani Nehri'nin ana kolu ile Sri Lanka'nın güneyindeki Gin Nehri'nde su seviyelerinin taşma düzeyine ulaştığını bildirdi.

Sri Lanka'nın Kelaniya kentinde sular altında kalan bir yolda ilerleyen araçlar, 2 Haziran 2024. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)

Afet yönetim merkezi, alçak bölgelerde yaşayan ailelerin daha yüksek yerlere gitmesini tavsiye ettiğini belirtti. Meteoroloji Dairesi ise Pazar günü yaptığı son hava durumu uyarısında, ülkenin batısı ve güneyindeki eyaletlerde 150 milimetreyi aşan yağış beklendiğini ve halka evlerinden çıkmama uyarısı yapıldığını kaydetti.

Sri Lanka'nın Kelaniya kentinde sular altında kalan bir yol, 2 Haziran 2024. (Fotoğraf: Gayan Sameera/Xinhua)

Afet yönetim merkezi, sular altında kalan bölgelerde arama ve kurtarma operasyonlarına ihtiyaç duyulması halinde ordu, donanma ve hava kuvvetlerinin de teyakkuzda olmasının istendiğini bildirdi. Eğitim Bakanlığı ise yağışın devam etmesinin beklenmesi nedeniyle, ülke genelinde devlete ait tüm okullarda Pazartesi günü eğitime ara verdi. 

Editör: Şeymanur Erbay