KOLOMBO, 20 Mayıs (Xinhua) -- Sri Lanka Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe, Endonezya'da 10. Dünya Su Forumu esnasında SpaceX kurucusu ve CEO'su Elon Musk ile bir araya geldi. Sri Lanka Devlet Başkanlığı Basın Departmanı, Wickremesinghe'nin Musk ile Pazar günü yaptığı görüşmede Starlink'in Sri Lanka'da hayata geçirilmesi konusunu görüştüğünü ve Sri Lanka'yı küresel Starlink ağına bağlamak üzere başvuru sürecini hızlandırmaya kararlı olduğunu söylediğini belirtti.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Wickremesinghe'ye Endonezya ziyaretinde eşlik eden Sri Lanka Su Temini ve Emlak Altyapısı Geliştirme Bakanı Jeevan Thondaman, X platformunda yaptığı paylaşımda Wickremesinghe ile Musk'ın Sri Lanka'nın toparlanması, ekonomik potansiyeli ve yeni yatırım fırsatlarını ele aldıklarını kaydetti. Musk, Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'da SpaceX'in Starlink İnternet hizmetinin planlanan lansmanı öncesinde Pazar günü Bali'ye ulaştı.

Editör: Şeymanur Erbay