Harbin'de düzenlenen Çin-Rusya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Harbin'de düzenlenen Çin-Rusya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

BEİJİNG, 18 Haziran (Xinhua) -- Arjantin ve Avustralya arasında Beijing'de Perşembe günü oynanan uluslararası dostluk maçında sahaya giren Çinli bir futbol taraftarına bir yıl süreyle stadyum yasağı verildi. Beijing polisi tarafından Di diye adlandırılan 18 yaşındaki genç, Workers Stadyumu'nda oynanan maçın ikinci yarısında tribünden sahaya atlayarak Lionel Messi'ye sarıldı. Genç, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından saha dışına çıkarıldı.
Chaoyang polisi Cuma günü resmi sosyal medya hesabından, "Beijing Belediyesi Kamu Güvenliği Bürosu'nun Chaoyang Şubesi genci gözaltına aldı ve 12 ay süreyle futbol maçlarını izlemek üzere stadyumlara girmesini yasakladı" açıklamasını yaptı. Açıklamada "Di, bu davranışından ötürü pişman ve polisin verdiği cezayı kabul etti" dendi. Maç, dünya şampiyonu takımın 2-0 galibiyetiyle sona erdi. Messi, maçın 80. saniyesinde attığı golle, uluslararası bir müsabakadaki en erken golünü atmış oldu.

Editör: Şeymanur Erbay