MOSKOVA, 21 Aralık (Xinhua) -- Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD'nin kısa süre önce Finlandiya ve İsveç ile ayrı ayrı imzaladığı savunma anlaşmalarının Washington'a Kuzey Avrupa üzerinde kontrol gücü sağlayacağını belirtti. Zakharova, "Washington bundan böyle bölge üzerinde esas itibarıyla kontrol sahibi olacak. NATO, İsveç'in henüz ittifaka katılmamış olmasına rağmen, iki ülke topraklarında hızlı askeri ilerleme kaydetmekle ilgileniyor" dedi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

ABD ve Finlandiya Pazartesi günü iki ülke arasındaki askeri işbirliğini artıran bir savunma işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma uyarınca Helsinki, askeri üslerini ABD kuvvetlerine açacak ve iki ordu ortak tatbikat dahil olmak üzere çeşitli adımlar atacak. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkenin Aralık ayı başında İsveç ile bir savunma anlaşması imzaladığını ve bu haftanın sonlarında Danimarka ile de benzer bir anlaşma imzalayacağını duyurmuştu. Zakharova, ABD'nin bundan böyle Finlandiya ve İsveç'teki askeri tesislere azami erişim hakkına sahip olacağını ve bunları kendi amaçları doğrultusunda kullanabileceğini vurguladı.
Sözcü, "Ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri alacağımız konusunda uyarıda bulunmak isteriz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay