Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi Olimpiyat Köyü Meşale Turu öncesinde önde gelen isimler birlikte poz verdi

HELSİNKİ, 15 Mart (Xinhua) -- Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), Finlandiya'da iletişim ve kuantum teknolojisine yönelik bir hızlandırıcı ve iki test merkezi kuracak. Finlandiya hükümeti, Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, NATO'nun Kuzey Atlantik için Savunma İnovasyon Hızlandırıcısı (DIANA) Genel Kurulu'nun, Finlandiya'nın tesislerin kurulmasına yönelik önerisini onayladığını bildirdi. Projeden Savunma Bakanlığı sorumlu olacak.

Finlandiya Teknik Araştırma Merkezi (VTT), hızlandırıcıyı Aalto Üniversitesi ve Helsinki Üniversitesi ile işbirliği içinde Finlandiya'nın güneyindeki Espoo kentinde kuracak. Hızlandırıcı, yeni nesil iletişim ve kuantum teknolojisine odaklanacak. Hükümet, bir test merkezinin Finlandiya'nın kuzeyindeki Oulu Üniversitesi'nde, diğerininse Espoo'nun Otaniemi bölgesindeki VTT ofisinde kurulacağını söyledi. Otaniemi'deki merkez, siber güvenli iletişimler, kuantum teknolojisi ve uzay teknolojilerine odaklanırken, Oulu Üniversitesi'ndeki merkez, şirketlere 6G şebekesi teknolojilerini test etme fırsatları sunacak.

Editör: Şeymanur Erbay