Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi Çin Dışişleri Bakanı: Çin-ASEAN işbirliğinde kayda değer başarılar elde edildi

KAHİRE, 18 Şubat (Xinhua) -- Mısırlı bakanlar, ülkelerinin karşı karşıya olduğu tüm ekonomik zorluklara rağmen Çin ile olan ekonomik ve ticari işbirliğinin Mısır ekonomisini büyük ölçüde desteklediğini vurguladılar.
Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumartesi günü düzenlenen 10. Akhbar El Youm ekonomi konferansının oturum aralarında Xinhua'ya konuşan Mısır Maliye Bakanı Muhammed Mait, "Mısır'da büyük çaplı Çin projeleri bulunuyor ve Çin, Mısır'ın birinci ticaret ortağı olmasının yanı sıra Mısır'a devasa yatırımlar yapıyor" dedi.
Mait ayrıca, Çin'in bilhassa Mısır'ın yeni idari başkenti ve Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi'ndeki mega yatırımlarının Mısır ekonomisinin canlanmasına önemli katkıda bulunduğunu belirtti. Konferans sırasında Mısır Kamu İşletmeleri Bakanı Mahmud Esmat, bakanlığın şu anda özel sektörle işbirliği yaptığı 36 ekonomik proje olduğunu ve bu projelerin çoğunun büyük Çinli şirketleri içerdiğini söyledi. Esmat, bakanlığın özellikle Çinli yatırımcılar başta olmak üzere yerel ve uluslararası yatırımcıları çekmek amacıyla Mısır'daki yatırım fırsatlarını vurgulamak için çaba harcadığını açıkladı.

Editör: Şeymanur Erbay