Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

BUDAPEŞTE, 18 Şubat (Xinhua) -- Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Çin ile dostane ilişkileri derinleştirmeye hazır olduklarını belirtti. Orban, Cuma günü Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Wang Xiaohong ile Budapeşte'de görüştü. Orban, Macaristan ve Çin'in her zaman birbirlerine saygı duyan, birbirlerine eşit davranan, temel çıkar ve büyük endişeleri konusunda birbirlerini destekleyen iki ülke olduğunu ifade etti. Başbakan, Macaristan'ın yeni koşullar altında Çin ile kadim dostluk ilişkilerini derinleştirmeye, tatbiki işbirliğini güçlendirmeye ve iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığı daha da arttırmaya istekli olduğunu söyledi.

Wang ise Çin ve Macaristan'ın kadim dostluğa sahip olduğunu ve zorluklara yenik düşmeyecek iyi dost ve ortak iki ülke olduğunu belirtti. Bakan, ikili diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yıldönümünü, iki ülke liderleri tarafından varılan önemli mutabakatı hayata geçirmek, üst düzey temasları sürdürmek, siyasi karşılıklı güveni derinleştirmek, halklar arası etkileşimi güçlendirmek, çeşitli alanlarda işbirliğini artırmak, uluslararası ve bölgesel meselelerde iletişim ve koordinasyonu güçlendirmek, ayrıca Çin-Macaristan kapsamlı stratejik ortaklığının sürekli gelişimini ilerletmek üzere Macaristan ile çalışmak için fırsat olarak değerlendireceklerini belirtti. Wang ayrıca, kolluk kuvvetleri ve güvenlik alanındaki işbirliğini ikili ilişkilerde ön plana çıkarmak üzere iki ülkenin, Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında terörle mücadele, sınır aşan suçlarla mücadele, güvenlik ve kolluk kuvvetleri kapasitesinin geliştirilmesi gibi alanlarda işbirliğini derinleştirmesi temennisinde bulundu. Macaristan ziyareti sırasında Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter ile de bir araya gelen Wang, kolluk kuvvetleri ve güvenlik işbirliğine ilişkin anlaşmalar imzaladı.

Editör: Şeymanur Erbay