Perşembe günü kuzeybatı Çin'in Gansu Eyaletindeki Labrang Manastırı'nda düzenlenen "Buda'nın güneşlenmesi" töreni olarak bilinen büyük Tibet Budist etkinliğine yurt içinden ve yurt dışından 40.000'den fazla inanan ve ziyaretçi katıldı. 

O9 Nz K Ejex Yb C3Bj1

Yaklaşık 100 lama, kutsal kitap salonundan yakınındaki bir tepeye kadar Buda'nın resminin olduğu devasa bir thangka parşömeni taşıyarak, Budistler ve ziyaretçilere sundu. 

Genellikle bir Budist tanrısını, sahnesini veya mandalasını tasvir eden, pamuk, ipek aplike üzerine yapılmış bir Tibet Budist resmi olan Thangka, inananların ibadet etmesi için sabah 11 civarında yamaçta açıldı. İnananlar ve turistler, parşömen tomarına dua ederek veya beyaz tören eşarpları sunarak şans dilediler. 

N Gy3 P Whuyw Hf I0 Kr

Tören yaklaşık yarım saat sonra sona erdi.  

Dünyanın Tek Turi̇zm Kari̇katürleri̇ Yarışması’nda Ödüller Veri̇ldi Dünyanın Tek Turi̇zm Kari̇katürleri̇ Yarışması’nda Ödüller Veri̇ldi

Her yıl düzenlenen tören, Tibet Budizminin Gelug Tarikatı'nın altı büyük tapınağından biri olan Labrang Manastırı'ndaki en önemli törenlerden biridir. Manastır 1709 yılında inşa edilmiş ve Çin'deki en iyi Tibet Budizmi eğitim kurumu olarak hizmet vermektedir. 

Etkinlik her yıl birinci ayın 13. gününde düzenleniyor. Sadece Budistler için büyük bir festival değil, aynı zamanda eşsiz Tibet kültürünü ve geleneklerini turistlere sergilemek için bir platformdur. 

Wz Jt T4V Ptl7Y06 X A

Editör: Mustafa Karslı