Salı günü Belçika'daki bir hayvan parkı olan Pairi Daiza, beş pandasından üçünün bu yıl Çin'e gideceğini açıkladı. 

2016 doğumlu Tian Bao ve 2019 doğumlu ikiz kardeşler Bao Di ve Bao Mei, 2024 sonbaharında Hainault'taki Pairi Daiza Park'tan ayrılacaklar. 

Şanghay İşbirliği Örgütü üyeleri artıyor Şanghay İşbirliği Örgütü üyeleri artıyor

Parktan yapılan açıklamada, "Geldikleri günden bu yana herkes tarafından sevgiyle anılan üç 'bebek' pandamız, 2024 yılında Pairi Daiza'dan ayrılmak zorunda kalacak. Ancak, onları 4 yıldan fazla (Bao Di ve Bao Mei için) ve neredeyse 8 yıldır (Tian Bao için) yanımızda bulundurdukları için inanılmaz derecede şanslıyız.” dedi. 

Pandaların Çin'e gönderilmesi, Pairi Daiza ile Çin Yaban Hayatı Koruma Derneği (CWCA) arasındaki ilk anlaşmanın bir parçası olarak biliniyor. Üç pandanın ebeveynleri Hao Hao ve Xing Hui, 2014 yılında Belçika'ya vardıklarında 15 yıllık bir kredi konusunda anlaşmaya varılmıştı 

Bu anlaşma aynı zamanda Belçika'da doğan panda çiftinin tüm torunlarının, türlerin üreme ve koruma programlarına katılmak üzere dört yaşında Çin'e gitmesini de şart koşuyordu. 

Ancak Tian Bao'nun Çin'e dönüş süreci, koronavirüs pandemisine karşı alınan kısıtlayıcı tedbirler nedeniyle ertelenmişti. 

Üç pandanın ayrılışı, Pairi Daiza ile Çin arasında dev pandayı korumaya yönelik işbirliğinde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Park yetkilileri, "Üç 'küçük' pandanın ayrılışı, bu sembolik türün korunmasına yönelik kararlılığımızın bir başka adımıdır" dedi. 

Parkta üç pandanın doğum günlerini kutlamak ve veda etmek için özel etkinlikler düzenlenecek.  

Editör: Mustafa Karslı