Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Küresel Mobil İletişim Birliği Sistemi Genel Müdürü Granryd, Çin'in 5G teknolojisinin kullanımına katkısı ve yeni nesil dijital inovasyonun teşvik edilmesinde çok önemli rol oynayan yapay zeka ve bağlanabilirlik gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesine aktif yatırımından övgüyle söz etti.

BARSELONA, 1 Mart (Xinhua) -- Küresel Mobil İletişim Birliği Sistemi (GSMA) yöneticileri, mobil endüstrisindeki teknolojik ilerlemeyi artırmak için küresel işbirliğinin sürdürülmesi çağrısında bulundu. Yetkililer, Perşembe günü sona eren ve GSMA organizatörlüğünde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde söz konusu açıklamaları yaptı. GSMA Genel Müdürü Mats Granryd, "Güçlü bağlantıyla birleşen yapay zekanın yanı sıra bağımsız 5G'ye ve gelişmiş 5G'nin ufukta belirişine tanıklık ediyoruz" dedi. Katılımcıların yüzde 60'ının havacılık, otomotiv, sağlık ve imalat gibi sektörlerden geldiğini belirten Granryd, bu yılki kongrenin benzersiz yönünün, herkesin ilgili teknolojileri kendi ürünlerine uygulayarak satışlarını artırma çabasında yattığını ifade etti. Kongreye aralarında China Mobile, China Telecom ve Huawei gibi üç mobil devinin de yer aldığı yaklaşık 300 Çinli şirket katıldı.

Ekran Görüntüsü 2024 03 01 154811İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen ve Perşembe günü sona eren 2024 Mobil Dünya Kongresi'ni ziyaret eden insanlar, 28 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) Granryd, Çin'in 5G teknolojisinin kullanımına katkısı ve yeni nesil dijital inovasyonun teşvik edilmesinde çok önemli rol oynayan yapay zeka ve bağlanabilirlik gibi yeni teknolojilerin geliştirilmesine yaptığı aktif yatırımından övgüyle söz etti. Yetkili, "Çin'in ileride meyve verecek yeni teknolojilere, yapay zekaya ve bağlanabilirliğe ne kadar çok emek, para ve yetenek akıttığını biliyorum" dedi. Yapay zeka çağında küresel işbirliğine de değinen Granryd, kongrenin dünya genelindeki telekom ve teknoloji firmalarının inovasyonlarını sergilemek, bağlantı kurmak ve işlerini genişletmek üzere bir araya geldiği bir platform olduğunu söyledi. İşbirliğinin gerekliliğini anlatırken neşeli bir tavır takınan yetkili, "Kendi başına dolaşmak hiç de eğlenceli değil. Başka biriyle beraber takılmalısınız. İşte bu noktada ortaklık devreye giriyor" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 03 01 154911İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 2024  Mobil Dünya Kongresi'ni ziyaret eden insanlar, 29 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) İnsanlık yapay zeka çağına girerken kimsenin geride bırakılmamasının önemini vurgulayarak, dijital uçurumun ortadan kaldırılması çağrısında bulunan Granryd, "Herkesin aynı teknolojik fırsatlara sahip olduğu kapsayıcı bir dünya istiyoruz" dedi. GSMA Pazarlama Genel Müdürü Lara Dewar ise kongrenin mobil bağlantıya odaklanmaktan çeşitli dijital alanları kapsamaya doğru evrildiğini vurguladı. Dewar, GSMA'nın bakış açısına göre teknolojik uyumun önemli olduğunu belirtirken, insanlara ve dünyaya fayda sağlamak adına çok fazla fırsatın bulunduğu özellikle yapay zeka gibi teknolojilerde standartlar konusunda uzlaşılmasının şart olduğunu ifade etti. Yetkili, "Hepimiz bir araya gelebiliyoruz çünkü bir aradayken anlık gelişen, güzel sohbetler ediyoruz. Çin'in temsil edilmesi çok önemli" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 03 01 155010İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 2024 Mobil Dünya Kongresi'ni ziyaret eden insanlar, 28 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay