Ericsson'un Asya Pasifik Baş Teknoloji Yöneticisi Magnus Ewerbring, dünyanın dört bir yanındaki operatörlerin Çin'in 5G teknolojisini çeşitli sektörlerde uygulama çabalarından ilham alabileceğini düşünüyor.

BARCELONA, 1 Mart (Xinhua) -- Ericsson'un Asya Pasifik Baş Teknoloji Yöneticisi Magnus Ewerbring, operatörlerin bir yandan iç pazarın devasa potansiyelinden yararlanırken bir yandan da en üst düzeyde 5G kapsama alanı sağlamaya devam etmesi sayesinde telekomünikasyon sektörünün Çin'de parlak bir geleceğe sahip olduğunu söyledi. İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Xinhua'ya konuşan Magnus Ewerbring, "Çin konusunda oldukça iyimserim" dedi. Çin'in 5G teknolojisini imalat da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde uygulama konusunda gelişmiş hamleler yaptığına dikkat çeken Ewerbring, "Dünyadaki diğer operatörlerin Çin'de yapılanlardan iyi bir ilham alabileceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. 1890'lardan bu yana Çin'de faaliyet gösteren İsveçli telekom devi Ericsson'un Beijing'de genel merkezi bulunuyor. Şirketin Nanjing, Shanghai, Dalian, Xi'an, Guangzhou ve Chengdu gibi kentlerde de faaliyetleri mevcut. Ericsson ayrıca Çin'in üç telekom devi olan China Mobile, China Telecom ve China Unicom ile 5G sözleşmeleri yapmış durumda.

Ekran Görüntüsü 2024 03 01 154310İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Huawei standını ziyaret eden insanlar, 28 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) Ewerbring, "Çin pazarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5G'nin dönüşümünü sürdürmek ve bir gün 6G'ye geçmek suretiyle elimizden geleni yapacağız" dedi. 6G hakkında konuşan Ewerbring, 5G hücresel teknolojisinin devamı olan 6G'ye doğru beklenen teknolojik sıçramanın net tarih ve yöntemlerinin halen kesin olarak bilinemediğini söyledi. Ewerbring, "Şu anda gerçekten bilmiyoruz. Bunu söylemek için henüz çok erken" dedi. Teknolojileri değerlendirmenin ve doğru ürünler bulmanın zaman aldığını belirten Ewerbring, "Bu sürecin 2025'ten 2029'a kadar devam edeceğini söyleyebilirim" diye konuştu. 5G bağlanabilirliği konusu, mobil endüstrisinde yapa zeka kullanımı ile birlikte bu yılki Mobil Dünya Kongresi gündeminde odak noktası oldu. Barselona'da düzenlenen etkinlik, 26-29 Şubat tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 2.400 katılımcıya ev sahipliği yaptı. 

Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı

Ekran Görüntüsü 2024 03 01 154413İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Huawei standında sürücüsüz bir otomobilin önünde selfi çeken ziyaretçi, 28 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) Ewerbring, "Yapay zeka desteği güvenilir ve sağduyulu olmalı. Ancak o zaman pek çok faydayı nasıl elde edebileceğimizi görebiliriz. Yapay zeka tabanlı optimizasyon, performansı iyileştirirken tüketicilere daha iyi performans sunabilir" ifadelerini kullandı. Yetkili ayrıca, "Çin'deki ve dünyanın başka yerlerindeki operatörlerle birlikte çalışmaktan edindiğimiz birçok deneyim örneğini burada sergiliyoruz. Umarım bu bilgilerle Çin'deki ulusal operatörlere iyi teşvikler sağlayabiliriz" dedi.

Editör: Şeymanur Erbay