KİNŞASA, 28 Aralık (Xinhua) -- Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Güney Kivu eyaletinin başkenti Bukavu'da Salı günü gece boyunca etkili olan şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymalarına yol açarken, en az 40 kişi hayatını kaybetti. Eyalet valiliğinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Bukavu'da en az 20 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Eyalet yakınındaki Burhinyi köyünde de 20 kişi yaşamını yitirdi.

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Olimpiyatlara katılacak Çinli sporcularla bir araya geldi

Eyalet yetkilileri, hayatını kaybedenleri aramak üzere kurtarma ekiplerinin afetten etkilenen bölgelere gönderildiğini aktardı. Geçtiğimiz hafta Güney Kivu'nun Mwenga Bölgesi'ndeki Kalingi köyünde sağanak yağışların yol açtığı toprak kaymasında en az 20 kişi hayatını kaybetmişti. Mayıs 2023'te Güney Kivu'nun Kalehe Bölgesi'nde şiddetli yağıştan kaynaklanan sellerin vurduğu bölgelerde en az 438 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Yerel yetkililer 5.000'den fazla kişinin ise kaybolduğunu tahmin ediyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Eylül'den Mayıs'a kadar süren yağış mevsiminde seller ve toprak kaymaları yaygın görülüyor ve etkileri genellikle yıkıcı oluyor.

Editör: Şeymanur Erbay