İSTANBUL, 4 Nisan (Xinhua) -- İstanbul'da son teknoloji ürünü Çin yapımı akıllı metrobüs için 45 günlük deneme süreci başladı. Çin'in CRRC Zhuzhou Elektrikli Lokomotif Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen dört vagonlu elektrikli metrobüs, 420 yolcu kapasitesine sahip olup sanal yön takibi becerileriyle donatıldı. Enstitü tarafından Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında, bu girişimin en başta konfor, güvenlik, enerji verimliliği ve çevresel sürdürülebilirliği artırmaya odaklanarak, yolcu taşımacılığındaki acil talebi karşılamak amacıyla başlatıldığı belirtildi.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri ile İstanbul Metrosu dahil olmak üzere kentteki ulaşım kurumlarının temsilcileri, metrobüsün test sürüşünü gerçekleştirerek yeni araçları deneyimledi.
Test sürüşünden duydukları memnuniyeti dile getiren temsilciler, kentteki otobüs güzergahlarında konforu geliştirmek üzere bu çevre dostu, yüksek kapasiteli, uzun sürüş menzilli ve sürücüsüz araçları kullanıma sokmak üzere Çinli meslektaşlarıyla işbirliğini artırmak niyetinde olduklarını belirtti.

Çinli danışman: Üretim kapasitesindeki dengesizlik kapasite fazlası değil Çinli danışman: Üretim kapasitesindeki dengesizlik kapasite fazlası değil

CRRC Zhuzhou Enstitüsü iştiraki olan CRRC Akıllı Demiryolu Şirketi Genel Müdürü Peng Zhonghong bu araçların kullanıma sokulmasının, İstanbul'un 16 milyon sakininin toplu taşımada yaşadığı zorlukların üstesinden gelinmesi için yeni fırsatlar ve çevre dostu çözümler sunacağını söyledi. "Araçlar ayrıca kentteki trafik sıkışıklığını da etkin şekilde azaltacak" diyen yetkili, kurumunun kapsamlı teknik destek ve satış sonrası hizmet sağlama kararlılığını teyit etti.

Editör: Şeymanur Erbay