Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı Çin'in Gansu eyaletinde sel sonrası normale dönme çalışmaları başladı

BEİJİNG, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Taiwan Çalışma Ofisi ve Devlet Konseyi Taiwan İşleri Ofisi Başkanı Song Tao, anakaradaki ekonomi ortamının Taiwanlı iş insanları ve işletmelerin burada büyümesi için daha geniş olanaklar sağlayacağını belirtti. Song, Perşembe günü Taiwan Elektrik ve Elektronik Üreticileri Derneği Başkanı Lee Tsu-chin başkanlığındaki heyetle görüşmesinde söz konusu açıklamayı yaptı.

Song, ekonominin uzun vadede yakalaması beklenen sağlam ivmeye, yüksek kaliteli kalkınmada kaydettiği köklü ilerlemeye, ayrıca yapı ve kalitesindeki gelişmelere atıfta bulundu. Song, tek Çin ilkesi temelinde Taiwanlı herhangi bir siyasi parti ya da kuruluşun anakara ile etkileşimde ve istişarede bulunmasının hiçbir sorun teşkil etmeyeceğini ifade etti. Lee ise Taiwan iş dünyasının, Taiwan Boğazı'nın iki yakası arasındaki endüstriyel işbirliğinin daha da güçlendirilmesi yönünde büyük beklenti içinde olduğunu ve ilişkilerin barışçıl ve entegre gelişimini desteklediğini söyledi. Taiwanlı heyet 30 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Beijing'e ziyarette bulundu.

Editör: Şeymanur Erbay