Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin özel temsilcisi İran Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılacak

DUBAİ, 15 Mayıs (Xinhua) -- Çinli teknoloji devi Huawei, Dubai'de telekom sektörü liderlerini bir araya getiren 2024 SAMENA Liderler Zirvesi çerçevesinde siber güvenlik konulu bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi. SAMENA Telekomünikasyon Konseyi ile Saudi Telecom (STC) şirketi işbirliği içinde ve "Dijital Dönemde İşletmeleri Korumak için Telekom Siber Dayanıklılığı İnşası" temasıyla Pazartesi günü düzenlenen yuvarlak masa toplantısı, önde gelen telekom operatörleri ve düzenleyici kuruluşların siber güvenlik uzmanlarını ve karar alıcılarını bir araya getirdi.

Huawei Suudi Arabistan Güvenlik Başkanı Mohammed Alosaimi, toplantıda yaptığı konuşmada Huawei'nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmeye yönelik kararlığını bir kez daha dile getirdi. Alosaimi, Huawei'nin operatörler ve ortaklarla işbirliği içinde, tüm dünyada dijital altyapı inşasını güçlendirme, gelişen bir ekosistem inşa etme ve dijital dünyanın potansiyelini güvenli şekilde ortaya çıkarma kararlılığını sürdürdüğünü kaydetti. Konuşmacılar toplantıda, yenilikçi telekom operatörleri için siber direncin önemi, ayrıca bulut ve yapay zeka kabiliyetleriyle entegre 5G ve 5G-İleri (5G-A) telekom ağları gibi hızlandırılmış teknolojiler ışığında mevcut sorunlar ve her bir alanda ihtiyaç duyulan düzeltici işlemlere odaklandı.
SAMENA Liderler Zirvesi, yeni sorunları ele almak ve sektörün gelişimine katkı sunmak üzere Güney Asya, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve ötesinden hizmet sağlayıcılar, düzenleyici kuruluşlar ve politika yapıcılar gibi paydaşların liderlerini bir araya getiren yıllık bir toplantı.

Editör: Şeymanur Erbay