Yecheng arkeolojik ekibine göre arkeologlar, kuzey Çin'in Hebei Eyaletindeki Yecheng tarihi bölgesinde Güney ve Kuzey Hanedanlarına (420-589) kadar uzanan eski bir savaş alanı keşfettiler. 

Handan şehrinde bulunan Yecheng tarihi alanı, birbirine bağlı iki antik şehir kalıntısından oluşuyor ve bir zamanlar birçok antik hanedanın başkenti olduğu biliniyor. 

Çin'de havacılık ve uzay sergisi düzenlendi Çin'de havacılık ve uzay sergisi düzenlendi

Güneydeki şehir kalıntılarının Zhuming Kapısı dışındaki eski hendekte yapılan kazılar sırasında zırh ve silahlar da dahil olmak üzere birçok antik askeri eser ortaya çıkarıldı. 

Ayrıca, tuğladan yapılmış bir taşıyıcı duvar ve eşit aralıklı sütun delikleri de dahil olmak üzere bir köprünün kalıntıları da bulundu. 

Çin Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü'nde yardımcı araştırmacı olan Shen Lihua, "Bu kazı, hendek ve köprünün düzeni ve yapısı hakkında ön bilgi sağlarken, aynı zamanda kapı etrafında yoğunlaşan törenler ve savaşların araştırılması için yeni materyaller sağladı" dedi. 

Antik hendekte bulunan çökeltilerden çok sayıda zırh, tuğla, kiremit ve seramik parçası ortaya çıkarıldı. 

Çin Sosyal Bilimler Akademisi ve Hebei eyaleti kültürel kalıntılar ve arkeoloji enstitüsünün üyelerinden oluşan arkeoloji ekibi, Mart ayından Haziran 2023'e kadar hendekte deneme kazıları gerçekleştirmişti. 

Editör: Mustafa Karslı