HANGZHOU, 22 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in Hangzhou kentinin Yuhang ilçesinde bulunan otonom sürüşlü minibüs hattı, kentte türünün ilk örneği olup, araç-yol koordinasyon teknolojisiyle çalışıyor. Okullardan, sanayi parklarından, sitelerden ve metro istasyonlarından geçen 5 kilometre uzunluğundaki minibüs hattı tüm vatandaşlar için ücretsiz.

Otonom sürüşlü minibüsler, yol üzerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kamera ve radar gibi akıllı algılama cihazları sayesinde yol ağını holografik olarak algılayabiliyor. Araç-yol koordinasyon teknolojisi ise araçlarda operasyonel güvenliği etkin şekilde artırıyor.  Bununla birlikte, yolcu güvenliğini daha da artırmak amacıyla, bu minibüslerin her birinde acil durumlarda aracı derhal devralacak denetçi bir insan bulunuyor.

Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti Çin'in karbondioksit yakalama tesisi güvenilirlik testini geçti

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentine bağlı Yuhang ilçesinde otonom sürüşlü minibüse binen bir yolcu, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Zongzhi/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentine bağlı Yuhang ilçesindeki bir yolda ilerleyen otonom sürüşlü bir minibüs, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Zongzhi/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentine bağlı Yuhang ilçesinde bir cep telefonu uygulaması kullanarak otonom sürüşlü minibüsle ücretsiz yolculuk rezervasyonu yapan bir vatandaş, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Zongzhi/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaletinin Hangzhou kentine bağlı Yuhang ilçesindeki bir yolda ilerleyen otonom sürüşlü minibüsün içindeki ekranda görülen gerçek zamanlı trafik durumu ve operasyonel bilgiler, 22 Mayıs 2024. (Fotoğraf: Huang Zongzhi/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay