BEİJİNG, 7 Haziran (Xinhua) -- Çin'in en üst düzey siyasi danışmanı Wang Huning, Beijing'de Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil Pinto ile görüştü. Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC) Ulusal Komitesi Başkanı olan Wang, Cuma günü gerçekleşen görüşmede, iki ülke liderinin geçtiğimiz yıl Çin-Venezuela ilişkilerinin her türlü koşulda geçerli stratejik ortaklığa yükseltildiğini duyurarak ikili ilişkilerde yeni bir tarihi dönemi başlattığını söyledi.

Wang, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümünü yeni bir başlangıç noktası kabul ederek iki ülke liderinin vardığı önemli uzlaşıları Çin-Venezuela dostluğunu teşvik etmeyi sürdürecek pratik eylemlere dönüştürmek ve önümüzdeki 50 yılda Çin-Venezuela ilişkilerinde daha iyi bir geleceği ortaklaşa yaratmak üzere Venezuela ile çalışmaya istekli olduklarını belirtti. Wang, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi'nin Çin-Venezuela işbirliği için uygun bir ortam yaratmaya ve daha fazla olumlu enerji toplamaya istekli olduğunu sözlerine ekledi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiltere Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi

Yvan Gil Pinto ise Venezuela-Çin ilişkilerinin iki ülke liderinin rehberliğinde tarihteki en iyi dönemine girdiğini söyledi. Yvan Gil Pinto, Çin'in önerdiği küresel inisiyatifleri tam olarak desteklediklerini belirterek Çin'in en güvenilir dostu olmaya, tek Çin ilkesine kararlılıkla riayet etmeye ve Venezuela ile Çin arasındaki her türlü koşulda geçerli stratejik ortaklığı birlikte teşvik etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Şeymanur Erbay