BEİJİNG, 7 Haziran (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Perşembe günü Beijing'de Küba Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile bir araya geldi. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Büro üyesi olan Wang, Çin ve Küba'nın birbirine güvenen iyi dostlar, aynı vizyonu paylaşan iyi yoldaşlar ve iyi günde kötü günde kardeşler olduğunu belirterek, iki tarafın ortak geleceğe sahip bir Çin-Küba topluluğunu birlikte inşa etmek üzere önemli bir mutabakata vardığını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Laos'ta İngiliz mevkidaşı Lammy ile görüştü

Küba'nın hakikate bağlılığından ve güce meydan okumasından övgüyle söz eden Wang, Küba'nın çok taraflı uluslararası ortamlarda Çin'in meşru duruşuna her daim destek vermesini takdir ettiklerini belirtti. Wang, Küba'nın ulusal egemenliğini savunmasını ve yabancıların müdahalesine karşı çıkmasını kararlılıkla desteklediklerini ve ABD'nin Küba'ya uyguladığı akıl dışı ablukaya kesinlikle karşı çıkmaya devam edeceklerini kaydetti. Wang, Çin'in iki ülke lideri tarafından varılan mutabakatı hayata geçirmek, iki parti ve ülke arasındaki özel dostluk ilişkilerini geliştirmek ve dünyada sosyalizm davasının teşvik edilip dünya barışının korunmasına katkıda bulunmak üzere Küba ile birlikte çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Rodriguez ise Küba ve Çin arasındaki özel dostluk ilişkilerinin halk tarafından içtenlikle desteklendiğini ifade etti. ABD'nin akıl dışı abluka ve müdahalesine direnme ve ekonomik işleyişteki geçici zorlukların üstesinden gelme konusunda verdiği güçlü destekten dolayı Çin'e teşekkür eden Rodriguez, tek Çin ilkesini sıkı sıkıya desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Kübalı bakan, ortak geleceğe sahip bir Küba-Çin topluluğu inşa etmek, Kuşak ve Yol'un ortaklaşa inşasını en üst öncelik sırasına yerleştirmek ve gelişmekte olan ülkelerin egemenlik ve bağımsızlıklarının yanı sıra sosyalizm davasını gözetmek üzere Çin ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını vurguladı. İki taraf ayrıca, Çin-Latin Amerika işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak ilgi alanlarına giren diğer konularda görüş alışverişinde bulundu.

Editör: Şeymanur Erbay