Çin Cumhurbaşkanı Xi için Belgrad'da karşılama töreni düzenlendi Çin Cumhurbaşkanı Xi için Belgrad'da karşılama töreni düzenlendi

SİNGAPUR, 18 Ocak (Xinhua) -- ASEAN+3 Makroekonomi Araştırma Ofisi (AMRO), Çin'in bir önceki yüzde 5'lik tahminin üzerine çıkarak yüzde 5,2 seviyesinde yıllık büyüme kaydetmesi üzerine ASEAN, Çin, Japonya ve Güney Kore'den oluşan ASEAN+3 bölgesinin 2023 büyüme tahminini yüzde 4,3'ten 4,4'e çekti.
Üç ayda bir açıklanan ASEAN+3 Bölgesel Ekonomik Görünümü'nü güncelleyen AMRO, ASEAN+3 bölgesinin 2024 yılında yüzde 4,5 büyüyeceği tahmininde bulundu. Görünüm raporuna göre, Çin ekonomisinde istikrar sağlayan sanayi ve hizmet faaliyetleri, kilit önemdeki diğer piyasalara yapılan ihracattaki kademeli iyileşmenin yanı sıra 2024'te bölgeye ek ivme kazandırmaya da yardımcı oluyor. AMRO Baş Ekonomisti Hoe Ee Khor, "Küresel emtia fiyatlarındaki artışlar, büyümenin önündeki başlıca risk olmayı sürdürse de öngörülemeyen başka faktörler de mevcut. ABD'de resesyon yaşanması olasılığını göz ardı edemeyiz. ABD'de 2024 sonlarında yapılacak seçime giden süreç, finans piyasalarındaki politika belirsizliğini ve dalgalanmayı artırabilir" diye konuştu.

Editör: Şeymanur Erbay