BAOSHAN, 20 Kasım (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Baoshan kenti, yetiştirilmesi en zor bitkilerden biri olarak bilinen wasabi için elverişli bir doğal ortama sahip. Keskin aromasıyla ünlü bu uzun ömürlü bitkinin kökü, özellikle Asya mutfağında kullanılan değerli bir çeşni olarak yoğun talep görüyor.
Son yıllarda, yerel yönetimler wasabinin standartlaştırılmış ve büyük ölçekli ekimini teşvik ederek dağlık bölgelere yeni fırsatlar yaratıyor ve çiftçilerin gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyor. Baoshan kenti Çin'in en büyük wasabi yetiştirme alanı haline gelirken, burada yetiştirilen ürünler yabancı ülkelere ihraç ediliyor.
Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Baoshan kentinin Longyang bölgesindeki wasabi ekim alanında hasat yapan çiftçiler, 17 Kasım 2025. (Fotoğraf: Wang Guansen/Xinhua)Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Baoshan kentinin Longyang bölgesindeki wasabi ekim alanında hasat yapan çiftçiler, 17 Kasım 2025. (Fotoğraf: Wang Guansen/Xinhua)Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Baoshan kentinin Longyang bölgesindeki Banqiao kasabasında bulunan bir şirketin atölyesinde wasabi işleyen işçiler, 18 Kasım 2025. (Fotoğraf: Gao Yongwei/Xinhua)